Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Moosikeetmisest väsinud? Mida veel marjadega võiks teha?

Copy
Külmkuivatatud marjad.
Külmkuivatatud marjad. Foto: Marianne Loorents

Lihtne on teha moosi ja mahla, aga vahelduseks võib talvevaru kogudes proovida ka marjade-puuviljade kuivatamist. Lisaks kogub säilitusmeetodina üha suuremat populaarsust ka külmkuivatamine ehk lüofiliseerimine.

Mida need endast kujutavad ja millega peaks neid säilitusviise valides kindlasti arvestama, selgitavad Tallinna Tehnikaülikooli teadlased Kaarel ja Signe Adamberg.

Kuivatamine on üks vanimaid toidu säilitamise meetodeid. Arvestada tuleb, et kuivatamisel ei hävi kõik mikroorganismid, seega tuleb kuivatada vaid väga hea mikrobioloogilise kvaliteediga toorainet, eriti kui kuivatatud toitu enne söömist ei kuumtöödelda.

Tagasi üles