Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Põllumees: sööge hernest nii palju kui jaksate (1)

Copy
Põllumehed suhtuvad hernepõllul maiustajatesse erinevalt. Kui piirdutakse põllu servas herneste söömisega, siis reeglina nad sellele viltu ei vaata. Eriti kui selleks enne on luba küsitud.
Põllumehed suhtuvad hernepõllul maiustajatesse erinevalt. Kui piirdutakse põllu servas herneste söömisega, siis reeglina nad sellele viltu ei vaata. Eriti kui selleks enne on luba küsitud. Foto: Postimees

On põllumehi, kes isegi rõõmustavad, kui inimesed nende põldudelt herneid söövad või neid isegi müügiks korjavad, kuid seda seni, kuni jäädakse noosi võtma põllu äärtesse.

Parim põldherne viljeleja 2023 tiitliga pärjatud Tartumaa põllumees Ants-Endel Sõrra sõnas, et head hernesaaki on põhjust oodata tänavugi. Veel pole hernes küll valmis, kuid kaunu on palju ja need paistavad ka suured.

Kui inimesed tema põldude ääres herneid söömas käivad, selleks autodegagi peatuvad, teeb see talle vaid rõõmu. Ta tunneb sellest vaid head meelt, et inimestele hernes meeldib. „Mul pole kahju, et minu põllult süüakse. Hernesaaki loodan saada tänavugi nii 5–6 tonni hektarilt ja seda inimesed oma söömisega ei suuda kuidagi mõjutada,“ märkis ta.

Tagasi üles