Hernepõldudel maiustajad kipuvad viisakusreegleid unustama (1)

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Hernepõllud meenutavad maiustajaid. Paraku ei oska kõik neist põllumehe tööst lugu pidada.
Hernepõllud meenutavad maiustajaid. Paraku ei oska kõik neist põllumehe tööst lugu pidada. Foto: OÜ Koplimäe Agro

„Usun, et mine ja korja, keegi ei keela,” arutleb ühes Maa Elule silma jäänud Facebookis ilmunud vestluses arvaja suurtel hernepõldudel maiustamise kohta. „Kindlasti ei tohiks nii teha,” vaidleb teine vastu ja viitab, et küllap ei vaataks keegi vestluses osalenutest hästi sellele, kui nende peenrale tullakse saaki näppama.

Praegu põllul valmivad herned ahvatlevad paljusid möödaliikujaid kinni pidama ja paari kauna jagu herneid maiustamiseks suhu pistma, sellega on paljud põllumajandustootjad leppinud. Et sealjuures kiputakse ka kahju tegema, on vähemalt üks põllumajandustootja pannud üles sellekohase postituse ja sildi, kus palub põllule herneid tallama mitte minna.

„Igal pool on juba märgata, et hernetaimedel on kaunad küljes. See on arusaadav, et mööda sõites on üsna ahvatlev mõte minna ja korjata endale herneid. Täiesti lubatud ongi haarata põllu äärest mõned kaunad snäkkimiseks. Me aga väga palume, et keegi ei läheks põllule uusi radu sisse tallama. Põllu ääres olevad kaunad on täpselt sama head kui põllu keskel,” seisab Harjumaal toimetava OÜ Koplimäe Agro postituses.

Tagasi üles