Oodata on erakordset mustikasaaki

Silvi Lukjanov
Copy
Harjumaal Raja talus mustikaid kasvatav Gunnar Tärn sõnas, et nii head pilti pole ta oma mustikapõllul kümne aasta jooksul näinudki. Marju jagub kõigile soovijatele.
Harjumaal Raja talus mustikaid kasvatav Gunnar Tärn sõnas, et nii head pilti pole ta oma mustikapõllul kümne aasta jooksul näinudki. Marju jagub kõigile soovijatele. Foto: Erakogu

Mustikakasvatajate rõõmuks on pärast mullust väga halba aastat oodata väga head marjasaaki. Ka hind saab olema tarbijale pigem taskukohane.

Harjumaal Raja talus ühel hektaril mustikaid kasvatav Gunnar Tärn sõnas, et head mustikasaaki näitas juba öökülmadeta juuni. „Kui vaatan oma mustikavälja, siis vaat et lehti ei näegi, ainult mustikad vaatavad vastu. Nali naljakas, aga nii ongi, vars ja marjad. Pole niisugust pilti elades näinud, kuigi kasvatan mustikaid üle 10 aasta,” kõneles Tärn.

Sellises rohkuses marju pole ta näinud ka välismaiste reklaamajakirjade piltidel ega videotel, kus mustikaid korjatakse. „Tundub, et tänavu on mustikatele erakordne aasta, ja kes teab, kas sellist kunagi kordubki, tõesti imeline vaatepilt,” kinnitas ta.

Tagasi üles