Raamatukogust saab laenutada nii oksapurustajat kui akutrelli (1)

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Väiksemateks töödeks saab laenutada akutrelli, haamrit, loodi ja paljusid teisi tööriistu. Foto on illustreeriv.
Väiksemateks töödeks saab laenutada akutrelli, haamrit, loodi ja paljusid teisi tööriistu. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Oksapurustaja, kettsaag ja akutrell – just need kolm tööriista olid eelmisel aastal kõige populaarsemad tööriistad, mida raamatukogust laenutati. Jah, just raamatukogust, sest Pelguranna raamatukogu on oma südameasjaks võtnud, et soovijatel saaks väiksemateks aia- ja remonttöödeks laenutada tööriistu. Ja juurde saab laenutada ka raamatuid, mis töö tegemiseks lisateadmisi jagavad.

Tallinna Keskraamatukogu teenindusdirektor Triinu Seppam-Saar selgitas, et Pelguranna raamatukogu hakkas tööriistasid laenutama 2021. aastal, kuid idee ise oli eos juba aastaid enne teenuse käivitamist. Nimelt on Tallinna Keskraamatukogul väga head suhted Helsingi ja Espoo raamatukogudega ning nemad on laenutanud tööriistasid juba palju aastaid. „Teenust peetakse Soome raamatukogudes üsna iseenesestmõistetavaks, sest raamatukogude roll on toetada keskkonnahoidlikku ja jätkusuutlikku arengut. Tööriistad on kallid. Kui inimene vajab tööriista kogu oma elu jooksul vaid ühe korra, siis ei peeta mõistlikuks seda osta,” selgitas Seppam-Saar.

Tööriistade nimekiri on esinduslik: sealt leiab lisaks eelpoolmainitutele veel näiteks klambripüstoli, loodi, hekilõikuri, pinnasepuuri, oksakäärid, survepesuri, samuti ka haamri, kruvikeerajaid ja kirvegi. Ja veel mitmeid tööriistu ja nende kasutamiseks vajalikku lisavarustus.

Tagasi üles