Põhjamaade supermari võidab aednike südameid

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Kanadast pärit söödava kuslapuu sordid on kõik magusad, aga igal neist on oma maitsenüansid. Nii tasuks oma aeda istikuid valides teha veidi eeltööd ja endale just sobivaim sinikuslapuu valida.
Kanadast pärit söödava kuslapuu sordid on kõik magusad, aga igal neist on oma maitsenüansid. Nii tasuks oma aeda istikuid valides teha veidi eeltööd ja endale just sobivaim sinikuslapuu valida. Foto: Tiit Efert

Kui kultuurmustikaid on meie aedades kasvatatud juba aastaid, siis aina enam katsetavad aednikud söödavad kuslapuuga, mis on mustikaga võrreldes vähemnõudlikum ja õigeid sorte valides annab suviti magusaid ja vitamiinirohkeid marju, mida nimetatakse isegi põhjamaade supermarjaks.

„Marjal on uus ja huvitav maitse, mida ei anna teiste varjadega võrrelda,” sõnas Eesti suurimaid sinikuslapuu marjade ja istikute kasvatajaid, Honeyberry OÜ peremees Reigo Kardmaa.

Istikumüügi numbri näitavad ka seda, et lisaks marjadele kasvab huvi ka söödava kuslapuu kasvatamise vastu. Tartumaal Välgi külas juba kuus aastat 5,5 hektaril mahedalt sinikuslapuumarju kasvatava ettevõtja sõnul on neilt ostetud istikuid ka suuremas koguses ja rajatud väiksemaid istandusigi.

Tagasi üles