NIPP: kui tahad ka pakase ajal nautida värsket soolakurki, siis tee nii

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Kui kurki, tilli ja teisi vajalikke lisandeid värske soolakurgi jaoks leiab ka soovi korral keset talve, siis mustsõstralehed võiks soovi korral panna sügavkülma.
Kui kurki, tilli ja teisi vajalikke lisandeid värske soolakurgi jaoks leiab ka soovi korral keset talve, siis mustsõstralehed võiks soovi korral panna sügavkülma. Foto: Frank Hammerschmidt

Värsked soolakurgid, kilekotikurgid või kurgid kiirmarinaadis – praegusel ajal saab seda soovi korral nautida iga päev. Kui aga tahta näiteks vabariigi aastapäeval või keset pakast kostitada end ja lähedasi värske ja mõnusa maitseelamusega, tasuks sügavkülma panna mustsõstralehti. Just praegu on selleks kõige sobivam aeg.

Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse aiakultuuride biokeemia teadur Reelika Rätsep selgitas Maa Elu küsimuse peale, et mustasõstralehti nagu ka maitsetaimi või ürte võib sügavkülma panna ja talve jooksul toiduvalmistamiseks kasutada.

„Mustasõstralehti ongi tegelikult kõige parem aeg korjata just praegu või seniajani, kui mustasõstrapõõsaste lehed on ilusad rohelised, terved ja veel taimehaigustest ja kahjuritest puutumata,” sõnas ta.

Tagasi üles