Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

TEST Selgitasime välja maitsvaimad maasikad

Copy
Tartumaal kasvanud "Limalexia" nägi välja kõige kahvatum, kuid maitses magusaimalt.
Tartumaal kasvanud "Limalexia" nägi välja kõige kahvatum, kuid maitses magusaimalt. Foto: Riina Martinson

Käes on maasikahooaja tipp, mil saab terve aasta maasikaisu täis süüa. Neid punaseid marju on poes ja turulettidel nii lai valik, et lausa keeruline ostuotsust teha. Maa Elu kutsus parimate selgitamiseks appi maasikate tõelised eksperdid: kes siis muud kui väikesed tüdrukud, kes laulusõna kohaselt suisa maasikavahust tehtud.

Maasikatestiks läksin esmalt marju valima poodi, kuid tulin tühjade kätega välja tagasi. Ei, maasikaid jagus küll, Maximas koguni Eesti maasikad sarnaselt Kreeka omadega läbipaistvates plastkarpides letil, hinnaks 11.90 eurot kilo eest. Aga välja nägid poemaasikad kas liiga toored või just säärased, et need pole kindlasti korjatud ei täna ega eile. Las jääda sellised marjad hooajaväliseks ajaks.

Kõige värskemat kraami tasub suvel ikka turule otsima minna. Ostsin Pärnu turult nelja sorti marju: Poola oma hinnaga neli eurot, Kreeka marjad 3.50 eest ja Eesti omadest Tartumaal kasvatatud "Asiat", mille eest küsiti kaheksa eurot ja sama kallist, samuti Tartumaalt pärit sorti "Limalexia".

Tagasi üles