Äike lõhub maarahva tehnikat

maaelu.postimees.ee
Copy
Äike otsib sobivat kohta, kuhu end maandada ja kui maja on lageda peal ja ümber vaid madal haljastus, siis võib ka maja toimida piksevardana.
Äike otsib sobivat kohta, kuhu end maandada ja kui maja on lageda peal ja ümber vaid madal haljastus, siis võib ka maja toimida piksevardana. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti PM/Scanpix Baltics

Levinud arvamuse kohaselt peaks maal kindlasti ruuteri ja muu kodutehnika elektrivõrgust äikese ajal välja lülitama, aga linnas pole see nii oluline. Kas sel on ka tõepõhja?

Telia kvaliteedijuhtimise osakonna protsessijuht Indrek Fridolin tõdes, et maal on tõesti oht suurem, kuna seal on rohkem elektrikaableid õhuliinides. Klientideni jõudvad vaskliinid ehk Telia ühendus on nii maakaablites, kui ka õhuliinides.

“Kuna hoonestus on hõredam, siis äike otsib sobivamaid kohti, kuhu end maandada ning piksevardana toimivad sidemastid, elektri ja sidepostid ning kõrgemad puud,” seletas ta. “Kui maja on lageda peal ja maja ümber on madal haljastus, siis võib ka maja toimida piksevardana.”

Tagasi üles