Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Taimekaitsevahendite turustamine vähenes teist aastat järjest

Copy
Taimekaitsetööd. 
Taimekaitsetööd. Foto: Elmo Riig

Statistikaameti andmetel turustati Eestis 2023. aastal toimeaine kogusesse ümberarvestatuna 713,5 tonni taimekaitsevahendeid, mis on kümnendiku võrra vähem kui eelneval aastal ja ka vähem kui eelneval neljal aastal. Enamik müüdud taimekaitsevahenditest olid jätkuvalt umbrohutõrjevahendid.

Müügile lastud taimekaitsevahenditest moodustasid umbrohutõrjevahendid 72 protsenti, seenhaiguste tõrjevahendid 16 protsenti, kasvuregulaatorid 10 protsenti ja putukatõrjevahendid 1,4 protsenti. Võrreldes 2022. aastaga vähenes kasvuregulaatorite ja seenhaiguste tõrjevahendite turustamine, vähesel määral aga suurenesid putukatõrjevahendite kogused. Pärast eelneva aasta vähenemist kasvas 2023. aastal turustatud umbrohutõrjevahendite kogus.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Swen Petersoni sõnul on umbrohutõrjevahendid olnud aastaid enim müüdud taimekaitsevahendi liik. „Eelmisel aastal turustati umbrohutõrjevahendeid 516 tonni ehk ligi 10 tonni enam kui 2022. aastal. Samas aga müüdi kasvuregulaatoreid võrreldes 2022. aastaga kolmandiku võrra vähem ning seenhaiguste tõrjevahendeid peaaegu neljandiku võrra vähem,“ lisas Peterson.

Tagasi üles