Regionaalminister: väikestes kohtades on rahulolematus oma riigiga suurem kui linnades (1)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Regionaalminister Piret Hartman.
Regionaalminister Piret Hartman. Foto: Urmas Luik

Igal reedel sõidab vastne regionaalminister Piret Hartman pealinnast välja mõnda maakonda, läinud nädalal Pärnumaale, kus päeva lõpetuseks Tamme talu ürdiaias Maa Eluga vestles ja siis oma koduaia tarbeks taimi ostma suundus.

Tuleb välja, et pole ministergi suutnud aianduspisikuga nakatumist vältida. „Lapsepõlves veetsin palju aega koos vanaemaga, kellel oli väike linnaaed. Siis mõtlesin, et mina küll ei hakka kunagi aeda pidama, mustade sõstarde korjamine oli väga tüütu, aga nüüd teen seda suurima rõõmuga ja keedan neist moosi ka, hea näiteks jõulude ajal külla minnes kaasa võtta,” rääkis just oma koduaia jaoks uued kollaseõielised päevaliiliad avastanud Hartman. „Mul on veel noor aed, viis aastat, on nii lilli kui ka tarbetaimi.”

Taimepottide juurest suundume päikese eest peitu kohapeal kasvatatud ürtidest Hea Tuju teed jooma ja võtame ette regionaalteemad. Ehk raha. Täpsemalt rahapuuduse.

Ministeeriumid tegelevad kärpimisega. Kus on regionaalpoliitikas ja põllumajanduses kohad, kust raha saab veel vähemaks võtta?

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles