Maasikakasvataja: 25 eurot maasikakilo eest ongi praegu õiglane hind (9)

Silvi Lukjanov
Copy
Maasikad.
Maasikad. Foto: Kristjan Teedema

Tartu- ja Harjumaa maasikakasvatajad kinnitavad, et maasikat on selles kuumuses tulemas piisavalt. Seda ennustab õiemeri põllul. Müüki saabub maasikas juuni keskpaigas. Aga millise hinnaga?

Tartumaal Tammevaldma külas asuva maasikakasvatusettevõtte Mesimagus OÜ juht Lembit Ostra sõnas, et saagi osas on lõplik sõna siiski ilmataadil. Kui talvel said neil ainult mõned sordid mõnetisi külmakahjustusi ja viimasest öökülmast ka vaid veidi näpistada, siis praegused rahehoiatused teevad murelikuks. "Kui annab korraliku rahe, nagu prognoositakse, võime pärast seda rääkida hoopis teist juttu," nentis ta.

Tänavuse kevadise kuumusega on taime areng tema sõnul sedavõrd kiire, et silmanähtavalt näeb marja valmimist. Kui sellist kiirust nüüd veidikegi tagasi ei tõmba, võib juhtuda, et kordub aasta 2021, mil marjad valmisid kuumas öös ja päevas kõik peaaegu korraga. Lisaks olid platsis ka üllatavad taimekahjustajad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles