Metsandust toob õppima digihuvi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Metsamasinate esimesed õppeharjutused tehakse Luual spetsiaalsetes arvutisimulaatorites ning ka masina seadistamist saab õppida tehiskeskkonnas.
Metsamasinate esimesed õppeharjutused tehakse Luual spetsiaalsetes arvutisimulaatorites ning ka masina seadistamist saab õppida tehiskeskkonnas. Foto: Teele Üprus

Metsandusharidus paelub noori aina enam just tänu infotehnoloogiale, kuid oma mõju on ka kestlikkuse teemal, mis ühiskondlike arutelude kaudu paneb noori üha enam tahtma loodusest aru saada.

„Metsanduses on tulemas põlvkondade vahetus, seega noortel tööpõld kasvab. Samuti muutub ametite sisu,” lausus Luua metsanduskooli juht Haana Zuba-Reinsalu. Ta selgitas, et kui vanemal põlvkonnal on rohkem praktilist kogemust ja pikaajalist tarkust, siis noortel on paremad digioskused ning värskem pilk uuendustele, infotehnoloogilistele süsteemidele ja tahe innovatsiooni ellu viia.

„Metsanduses on palgad keskmisest kõrgemad ja see töö on ka vaimsele tervisele hea, sest pakub võimalust liikuda ning saab värskes õhus viibida,” loetles ta põhjuseid, miks metsanduserialasid õppima asutakse.

Tagasi üles