Kliimaidu asutaja: Maa ja mets on lähiaastate parimaid investeeringuid (3)

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Arbonicsi kaasasutaja Kristjan Lepiku sõnul ollakse uue asja suhtes alati skeptilised, aga Euroopa Liidu viimased sammud on tema sõnul andnud kindlust nii maaomanikele kui ka süsinikukrediidi ostjatele praegu veel uudsena tunduva ärimudeli kohta.
Arbonicsi kaasasutaja Kristjan Lepiku sõnul ollakse uue asja suhtes alati skeptilised, aga Euroopa Liidu viimased sammud on tema sõnul andnud kindlust nii maaomanikele kui ka süsinikukrediidi ostjatele praegu veel uudsena tunduva ärimudeli kohta. Foto: Erakogu

Kliimaidu Arbonics kaasasutaja Kristjan Lepiku sõnul mõistavad kõik, et keskkonda on vaja hoida ja puid on rohkem vaja, kuid eraomanike tegevusele piirangute seadmine on tema hinnangul fundamentaalselt vale lähenemine. Täiesti teine loogika on pakkuda neile võimalust, kuidas planeedile head tehes ja metsa kasvades sellelt tulu teenida.

Uusmetsastamise abil süsinikuturul maaomanikele tuluteenimist pakkuv Arbonics loodi märtsis 2022. Kuidas teie kliimaidul läheb?

Meil on läinud hoogsalt. Nüüdseks on tiim kasvanud 25 inimeseni, mis on noore ettevõtte kohta päris kena suurus, aga see asi, mida me ehitada tahame, on ka päris keeruline: lahendused peavad olema usaldusväärsed ja teaduslikult põhjendatud.

Oleme praegu neljas riigis ja meiega on liitunud üle 200 maaomaniku peaaegu ainult ühe aastaga ning kavatsema ka tänavu laieneda. Saime kohe alguses aru, et seda tuleb teha suuremalt, mitte ainult Eestis.

Mille suhtes ollakse kõige skeptilisemad?

Skepsis käib käis asja juurde, aga meie idee on väga loogiline.

Tagasi üles