Metsatehnikat tuleb tohutult palju müüki. Miks?

, Maa Elu
Copy
Kui ettevõtjatel pole kindlust, mida riigilt metsandusvaldkonnas tulevikus oodata on, ei tõtta keegi ka uut tehnikat ostma. Kasutatud masinate turul on selle eest seis justkui hea ja pakkumised soodsad, kui oleks ainult tööd, mida nendega teha.
ELMO RIIG
Kui ettevõtjatel pole kindlust, mida riigilt metsandusvaldkonnas tulevikus oodata on, ei tõtta keegi ka uut tehnikat ostma. Kasutatud masinate turul on selle eest seis justkui hea ja pakkumised soodsad, kui oleks ainult tööd, mida nendega teha. ELMO RIIG Foto: Elmo Riig

Uued metsamasinad võivad maksta pool miljonit eurot ja enamgi, mistõttu on ebakindlatel aegadel mitmed pikalt planeeritud müügitehingud pandud pausile. Samal ajal soosib kasutatud masinate turg ostjat ja pakkumisi on palju.

„Võta ükskõik milline kasutatud metsatehnikat vahendav portaal lahti, müüki tuleb seda tohutult ja see tähendab, et tööd ei ole. Osta on praegu odav, aga oleks vaid, mille jaoks osta. Aia äärde seisma ei ole masinat vaja,” tõdes nii riigi kui ka erametsaomanike tellimusi täitva osaühingu Artar Mets juht Taavi Arumäe.

Ebakindlus mõjutab ka uute masinate soetamist. Peamiselt Soome firmade Logset ja Axer toodetud metsatehnikat müüva osaühingu Timberbalt omanik Toomas Liivak sõnas, et kuigi ebakindlust tekitab ka ärev olukord maailmas, on peamine põhjus ebamäärasus riigi tasandil:

Tagasi üles