Küttepuude müüja: nii keerulist aega ei mäletagi (6)

Silvi Lukjanov
Copy
Korralik talvepuuvaru on maainimestele läbi aegade olnud turvatunde sümbol. Kui on puid, saab talve kenasti üle elatud. Et paljud majapidamised on üle läinud ainult puuküttelt kombineeritud küttele, siis suuri koguseid naljalt enam ei tellita ja keskmiselt ostetakse viis ruumimeetrit toorest küttepuud.
Korralik talvepuuvaru on maainimestele läbi aegade olnud turvatunde sümbol. Kui on puid, saab talve kenasti üle elatud. Et paljud majapidamised on üle läinud ainult puuküttelt kombineeritud küttele, siis suuri koguseid naljalt enam ei tellita ja keskmiselt ostetakse viis ruumimeetrit toorest küttepuud. Foto: Marko Saarm

Küttepuude müüjad kinnitavad kui ühest suust: ostetavad kogused on iga aastaga aina väiksemaks jäänud. Rahakotile kõige sõbralikum on küttepuud osta aga endiselt ikka kevadel.

Järvamaal Türi-Allikul tegutseva Alliku Grupi juhatuse liige Toomas Müürsepp sõnas, et küttepuude turg on justkui kokku kuivamas: väiksemaks jäävad ostukogused ja eelistatakse lühemat küttepuud. „Varasema poolemeetrise ahjuhalu asemel ostetakse 30sentimeetriseid kamina- või saunaahjupuid,” täpsustas ta.

Sama kinnitas ka Ländbuket OÜ omanik Karl Kivistik. „Varem tavalised 15–20ruumised ja suuremadki kogused on jäänud haruldaseks. Enamik tellib viis ruumi,” märkis ta. Ka küttekolded on jäänud väiksemaks, seega ostetakse 30sentimeetrised küttepuid.

Tagasi üles