Vihma ootavad nii väikesed kui suured köögiviljakasvatajad

Copy
Tartu Rukkilille lasteaias panid lapsed kartulid maha juba maikuu alguses, et sügisel üheskoos mugulad üles võtta. Väikeste potipõllumeeste kõrval ootavad suured tootjad praegu pikisilmi kosutavat vihma.GRETE TÕNNE
Tartu Rukkilille lasteaias panid lapsed kartulid maha juba maikuu alguses, et sügisel üheskoos mugulad üles võtta. Väikeste potipõllumeeste kõrval ootavad suured tootjad praegu pikisilmi kosutavat vihma.GRETE TÕNNE Foto: Grete Tõnne

Seda, et kõige parem kartul on tavaline kartul ehk keedukartul, kuulis Maaelu Teadmuskeskuse (METK) sordi­aretuse osakonna teadur Terje Tähtjärv väga mitmes Tartu lasteaias, kus ta sel kevadel käis lastele kartulit tutvustamas ja õpetas, kuidas mugulaid maha panna.

Tähtjärv selgitas, et enne, kui kartulid päriselt maikuu alguses mulda pandi, harjutati koos lastega jalga jala ette pannes, kuidas kartulid õigesti vakku ritta saada, ja samuti mängiti läbi sügisene kartulivõtt. Lisaks uuriti piltidelt kartuliõisi ja vaadati, mis kujuga ja koore värviga on maha pandavate sortide mugulad.

„Lastele asju mänguga selgeks teha on ju palju lihtsam kui hiljem kohustuslikus korras seda õpetada. Kõige olulisem: lapsed näevad selle projekti käigus, kust tuleb toit, nad aitavad sellele ise kaasa ja mõistavad, et see ei tule ainult poest,” sõnas ta.

Tagasi üles