Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Noortalunike mõõduvõtule lisandus selgi aastal uus võistlusala

Copy
2023. aasta parimad (vasakult): teise koha omanik Reimo Seppor ­(Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool), võitja Tiina Laanemets (Januse talu) ja kolmanda koha saanud Karin Sabalisk (Karin OÜ).
2023. aasta parimad (vasakult): teise koha omanik Reimo Seppor ­(Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool), võitja Tiina Laanemets (Januse talu) ja kolmanda koha saanud Karin Sabalisk (Karin OÜ). Foto: Anitra Lukjanov

Tänavu 22. korda toimuv noortalunike kutsevõistlus toob taas kümnel alal mõõtu võtma 30 põllumajandusega sina peal olevat võistlejat. Võistlus toimub reedel, Türi Lillelaada esimesel päeval, ja seda kõigi lillelaada külastajate silme all.

Noortalunike mitmevõistluse korraldaja ja Järvamaa Kutsehariduskeskuse (KHK) juhtõpetaja Aive Kupp sõnas, et võistlejaid on tänavu pea sama palju kui mullu ehk 30 ringis ja nagu varasematelgi aastatel, on enamus neist Järvamaa KHK ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpilased. Õppuritega tuleb mõõtu võtma ka viis kuni 40aastast põllumajandusega tegelejat taluettevõtetest.

Võistlema on tulemas ka eelmise aasta võitja Tiina Laanemets, kes pärjati nii parima taluperenaise tiitliga kui krooniti ka parimaks noortalunikuks.

Tagasi üles