Kuigi üldiselt on teada, et parim aeg pojenge istutada on sügisel, siis Saaremaa Puukooli peaaednik ja tootejuht Marko Toomere sõnab naljaga pooleks, et kõige parem aeg on istutada pojenge siis, kui on kõige suurem valik. „Kui pojenge müügil pole, siis pole ka midagi istutada. Nii et kui kevad käes ja pojengisortide valik on väga hea, siis tuleb kiiresti tegutseda,” sõnas ta.

Kiiresti tuleb tema sõnul tegutseda just seetõttu, et üldjuhul pojengide sortiment sügise poole drastiliselt kahaneb ja midagi uut enne järgmist kevadet peale ei tule.

Pojengide istutamise puhul tuleb Toomere sõnul esmalt eristada, kas pojeng on potistatud või paljasjuurne: potistatud pojenge võib istutada varakevadest hilissügiseni, paljasjuurseid pojenge istutatakse tõesti ainult sügisel. „Paljasjuurseid pojenge Eestis müügil peaaegu praktiliselt ei ole ja see puudutab pigem neid, kes soovivad ise oma peenrast pojengi välja kaevata, ümber istutada või jagada,” täpsustas ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.