ILM Suvi tõotab tuua rohkelt kuumust

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Rannapuhkuse armastajaid on tõenäoliselt ootmas hea suvi.
Rannapuhkuse armastajaid on tõenäoliselt ootmas hea suvi. Foto: Urmas Luik

Kui lüüa internetiotsingusse küsimuse suveilma prognoosi kohta, tuleb riburada vastusteks Euroopa ja USA ilmateenistuste ja ajalehtede artikleid, mille sisu on sarnane: tulemas on tavatult kuum suvi.

„2024. aasta suvi tuleb Euroopas ebatavaliselt kuum.” “Ssuvi Euroopas võib olla kuum ja kuiv.” “On võimalik, et esineb äärmuslikke ilmastikunähtusi nagu tugevad vihmasajud, äikesetormid või kuumalained.” “Alates maist tõenäoliselt taas ebatavaliselt kuumad temperatuurid.” „Suve keskpaigas on oodata laialdaselt kuivi tingimusi, mis suurendab kuumalainete ja põua ohtu.” Need on nopped erinevatest väljaannetest.

Tähelepanu väärib, et sõnum on kõigil väga sarnane. Vaid Severe Weather lehelt saab veidi lohutust: tavalisest soojemat ilma on oodata suurel osal Euroopast, kuid erand on põhja pool, mis on madalrõhuala mõju all ja näitab normaalseid suvetemperatuure.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles