Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Hollandist saabunud tuuseldav armee kindlustab õunasaagi

Copy
Miks on istandustel vaja Hollandist pärit kimalaste abi? Vastus on lihtne: mesilane kehva ilmaga ei lenda, kimalased aga lendavad ja teevad tööd iga ilmaga.
Miks on istandustel vaja Hollandist pärit kimalaste abi? Vastus on lihtne: mesilane kehva ilmaga ei lenda, kimalased aga lendavad ja teevad tööd iga ilmaga. Foto: DAMIEN MEYER

Õunapuude õitsemise ajal kipub ilm Eestis olema tavaliselt pilves ja jahedapoolne, seega tolmeldamisel ainult kodumaistele mesilastele loota ei saa. Õunaistandused on leidnud lahenduse ja kasutavad Hollandist pärit kimalaste abi.

Põlvamaal Räpina lähedal Halika Õunatalus tolmeldavad kimalased Hollandist õunapuid juba mitu aastat. "Viis aastat kui mitte rohkem on hollandlased ehk kimalased Hollandist meie õunaaias tolmeldajate armeeks, sest kimalane on väga tubli tööloom: lendab õunapuude õitel nii jaheda, niiske kui ka pilvise ilmaga, mil mesilane eelistab tarus püsida,“ märkis Halika Õunatalu juhataja Lauri Kasvand.

Et õunapuude õitsemise ajal kipubki ilm enamasti olema just pilves ja pigem külmapoolsem, siis ainult kodumaisele meemesilasele loota ei saa.

Tagasi üles