Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Eesti suurim mahemunade tootja rajas uue lihatööstuse

Copy
Kui eelmises tootmises oli kanade käitlemine puhtalt käsitsi töö, siis nüüd on kasutusel poolautomaatne liin, mis paistab Lauri Bobrovski selja taga.
Kui eelmises tootmises oli kanade käitlemine puhtalt käsitsi töö, siis nüüd on kasutusel poolautomaatne liin, mis paistab Lauri Bobrovski selja taga. Foto: Tiit Efert

Kikerikii kaubamärgi all mahekanamune ja -liha müüva Äntu mõisa omanik Lauri Bobrovski rajas teise oma ettevõtte Sirloin OÜga keset Eestit Piibe maantee äärde jääva Järva-Jaani lähistele Metsla külla väikese lihatööstuse koos lindudele mõeldud tapamajaga. Samas otsib ta Äntu mõisa investorit, kes aitaks kasvava munanõudluse tarbeks juba eraldatud ja omaosalust ootava PRIA toetuse toel uut kanalat rajada.

Metsla külas asuv uus lihatööstuskompleks asub ajaloolises kanalas, kus varem toimetas Karinu Põllumajandusühistu. Sirloin OÜ ise on tegutsenud juba aastast 2014, kui alustati veiselihast valmistatud Vinnuka snäkisarja tootmist. Hiljem lisandusid muud tooted ja teenused.

Seni asus Sirloini tootmine Koeru lähedal Vahukülas asuvatel rendipinnal, kuid ettevõtte omanikul Lauri Bobrovskil oli juba aastaid tiksunud kuklas soov rajada uued tootmisruumid.

„See kinnistu sai mõned aastad tagasi omandatud just selle mõttega, et siia saab lihatööstuse luua ning võib-olla tulevikus on võimalik neis hoonete ka kanu kasvatada. Kinnistu on suur ja vaatame seda tervikuna kui võimalikku potentsiaali,” lausus Bobrovski.

Unistus oma tootmisest sai teoks

Bobrovski sõnul annab kinnistule juurde ehitada palju, aga eeskätt peab lähtuma vajadustest. „Esialgu loobusime veisetapamaja ideest. See jäi ootele,” märkis ta. Praegu vaadatakse, kuidas teenused ja nõudlus areneb, kuid esmalt on fookus Äntu mõisa broileritel.

Tagasi üles