Ees ootab erakordselt tihe laadanädalavahetus

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Luige maaelu näituslaada üks tõmbenumbreid on loomad – laadal saab tutvuda väga paljude koduloomade ja -lindudega. 
Luige maaelu näituslaada üks tõmbenumbreid on loomad – laadal saab tutvuda väga paljude koduloomade ja -lindudega. Foto: Madis Veltman

„Miks me seda teeme? Laste rõõmsaid silmi on tohutult tore vaadata, kui nad kõigepealt arglikult lähevad loomade poole ja lõpuks söandavad vasikale pai teha,” sõnas Luige maaelu näituslaada üks korraldajatest Koit Põld homme algava laada kohta.

Sel aastal ootab näituslaat külastajaid juba 27. korda, kuid korraldajad vaatavad tulevikku siiski veidi murelikult, sest Rail Balticu ehituse tõttu lõigatakse laadaplats tulevikus sisuliselt pooleks.

10.–12. maini toimuva Luige maaelu näituslaada üks tõmbenumbreid on ikka ja alati olnud loomad ning Koit Põld rõhutas, et korraldajate eesmärk on alati olnud esile tõsta väiksemaid loomakasvatajaid. „Meile tulevad loomad, kel lisaks numbrile on ka nimi,” rõhutas ta.

Traditsiooniliselt emadepäeva nädalavahetusel peetav üritus on hea võimalus veeta Luige kevadlaadal aega kogu perega ja ühtlasi näha ka loomi. „Varem oli pea kõigil lastel vanaisad-vanaemad maal ja lapsed nägid loomi. Nüüd on küll avatud talude päev, aga selleks, et näha korraga nii palju loomi nagu meil, tuleks kuu aega neid talusid läbi sõita,” tõi ta võrdluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles