Poed on valmis puurivabade kanade munadele üle minema, tootjad aga mitte (1)

Eveliis Vaaks
, Maa Elu kaasautor
Copy
Munadele märgitud esimene number tähistab kanade pidamise viisi: 3 tähistab puuris peetavate kanade mune, 2 õrrekanade, 1 vabalt peetavate kanade mune ja 0ga algavad munad tulevad mahetootmisest.
Munadele märgitud esimene number tähistab kanade pidamise viisi: 3 tähistab puuris peetavate kanade mune, 2 õrrekanade, 1 vabalt peetavate kanade mune ja 0ga algavad munad tulevad mahetootmisest. Foto: Erik Prozes

Loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad tegevjuht Kristina Mering rääkis, et Eesti on teiste Euroopa ja lähiriikide eeskujul väga lähedal kanade puurispidamise keelustamisele. Samas ei saa üle ega ümber tõsiasjast, et oleme naabritest senini mitme sammu võrra maas.

Mering nentis, et Eesti munatootjad on lähiriikide munatootjatest maha jäänud puuridest loobumise üleminekul, nii on turul palju teiste riikide puurivabakana mune, et tarbijate aina suurenevat nõudlust rahuldada. „Ka poliitikud on seetõttu kõrgelt motiveeritud toetamaks puurispidamise keelustamist. Neil on soov aidata kohalikke munatootjaid turumuudatuste järgi kohanduma ning et kohalik munatootmine veelgi ei väheneks. Tööd aga jagub, et see otsus ka reaalselt sünniks ja seaduseks muutuks,” lausus ta.

Puurikanade keelustamise petitsioon läks eestlastele äärmiselt hinge ning osutus väga populaarseks. Keringu sõnul on põhjus lihtne: Eesti inimesed hoolivad loomadest ning nad ei toeta kõige intensiivsemat tööstuslikku masstootmist, kus loomadel-lindudel pole võimalust liigutada ning kogu nende elu möödub kitsas traatpuuris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles