Maamessil nägi Eestis esimest korda konveierlindiga kivikoristit ELHO Scorpio 550 SF

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

"Masin suudab korjata põllult 4-sentimeetrisest kuni 40-sentimeetriste kivideni," tutvustas A.Tammel AS-i müügijuht Raivo Kirspuu konveierlindiga kivikoristit ELHO Scorpio 550 SF.

Konveierlindiga kivikoristist ELHO Scorpio 550 SF rääkides tõi Kirspuu välja, et tänu konveierlindile on töö kiirem: ei pea punkrit tühjendama, vaid kivid saab korjata kokku haagisele.

Maamessil toimus kivikoristi esmaesitlus ja et Eesti põllumajandustootjate põllumassiivid on aina suuremad, sobiks kivikoristi Kirspuu sõnul kindlasti Eesti põldudele ning huvi on olnud suur. "Kiirendab oluliselt tööprotsessi," kinnitas ta.

Eelmisel nädalal toimunud Maamessil esitleti 10 messinaela. Maa Elu vahendas neid oma Postimees Maa Elu TV messisaates ja nüüd tutvustab neid lähemalt ka Maa Elu veebis. Vaata lähemalt videost.

Kivikoristi. FOTO:
Kivikoristi. FOTO: Foto: Tammel

Konveierlindiga kivikoristi ELHO Scorpio 550 SF

Kivikoristil on konveiersüsteem, mis võimaldab kive otse haagisele laadida. Kivikoristit juhitakse elektrooniliselt, masinat käitab hüdrauliline jõuülekanne. Konveiereid saab ajutiselt peatada, et vältida takistusi või vahetada haagist. Rehapiid koguvad ka seisaku ajal kive, mis seejärel tõstetakse konveierile, kui see uuesti sisse lülitatakse. Sobib suurtele põllupindadele, kus veotraktoril oleks liigne ajaraiskamine ise punkrit tühjendamas käia. Eestis varem esitletud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles