Eestlane käib Mehhikos ja Uus-Meremaal kalal

Copy
Kirglik kalamees Hanno Kask tõdes, et praegusel sotsiaalmeedia ajal ei suuda isegi tema vastu panna kiusatusele saagiga eputada ja laike püüda.
Kirglik kalamees Hanno Kask tõdes, et praegusel sotsiaalmeedia ajal ei suuda isegi tema vastu panna kiusatusele saagiga eputada ja laike püüda. Foto: Erakogu

Üha enam reisipisikuga nakatunud eestimaalasi ei taha lihtsalt soojamaa rannas lebada või muuseumist kirikusse ja sealt mõne ausamba juurde jalutada, vaid otsivad aktiivsema puhkamise võimalusi. Üks selliseid on käia välismaal kalal. Kõige lihtsam on osta laevapilet ja sõita Ahvenamaale või Soome järvistusse. Väga populaarne sihtkoht on Norra.

Kui aga hing ihkab ja rahakott võimaldab midagi eksootilisemat, on tarvis juba põhjalikku kodutööd või pöördumist pädeva reisikorraldaja poole, kes aitab teabe ja reisi korraldamisega. „Eraldi statistikat, kui palju käiakse kalastus-, jahi- või ainult päevitamisreisidel, meil ei ole,” tõdes Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu peasekretär Merike Hallik. Samas on kalastusreisid kogu maailmas ja meilgi täiesti arvestatav turismi osa. On olemas puhkamiseks mõeldud, kalapüüki õpetavad ja samuti juba professionaalidele mõeldud kalastusreisid kuni võistlusteni välja.

Eesti turismifirmade jaoks on kalastusreisid kaugetele vetele seni pigem nišitoode, mida suurtele rühmadele valmistootena ei pakuta. Kalastamas käiakse tavaliselt üksi või sõpradega. Kalastusreisile suure rühmaga ei minda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles