Lavastaja: ma olen põllumeeste suhtes väga kaitsev

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Riigikogus toimuvast „peost” tahavad osa võtta ka kolm täiesti tavalist meest: õpetaja (Silver Kaljula), kulturnik (Lauri Kink) ja põllumees (Veikko Täär).
Riigikogus toimuvast „peost” tahavad osa võtta ka kolm täiesti tavalist meest: õpetaja (Silver Kaljula), kulturnik (Lauri Kink) ja põllumees (Veikko Täär). Foto: Kevin Kohjus/Temufi

Täna esietendub Viljandimaal Vastemõisa rahvamajas lavastus „Pidu Riigikogus”. Lavastaja Peep Maasik lubab humoorikat, ironiseerivat ja isegi groteskset vaadet Riigikogus toimuvale „peole”, samal ajal mõtteainet, kas nähtav ongi nüüd uus normaalsus või on käes aeg peeglisse vaadata.

Kultuuriinimene, põllumees ja õpetaja tahavad osa saada Riigikogus toimuvast „peost”. Kuidas see neil õnnestub ja mida nad võimule saades ette võtaks? Kuidas korra majja lööks?

Lavastaja Peep Maasiku sõnul on Temufi teatri poliitkomöödia koht, kus võiksid peeglisse vaadata nii poliitikud kui ka kogu Eesti rahvas.

„Ma tahaks tegelikult kõigile publikus pakkuda meeldivat õhtut, et koos naerda, aga samal ajal pakkuda ka mõtteainet selleks hetkeks, kui meie ümber tekib jälle palju ilusaid pilte ja numbreid ning tuleb hakata valikuid tegema,” sõnas ta.

Selleks lavastuseks on materjali kogunenud ilmselt pikema aja jooksul, aga mis oli see hetk, mil tundus, et nüüd tuleb see lavale tuua?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles