Eestlane läheb Eestis toimuvale kündmise MMile esikohta püüdma

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Priit Puuorg alustas künnispordiga tegelemist juba väga noorelt ning esimesed Eesti meistrivõistlused tegi ta kaasa 2006. aastal.
Priit Puuorg alustas künnispordiga tegelemist juba väga noorelt ning esimesed Eesti meistrivõistlused tegi ta kaasa 2006. aastal. Foto: 3 x Eero Vabamägi

Et põllukündmist võiks spordiks kutsuda, on raske uskuda, ometigi toimuvad juba augustis esimest korda Eestis kündmise maailmameistrivõistlused ning asjatundjad liigitavad tegevuse just tehnikaspordiks.

Eestit esindavad MMil kaks meest: tavaatrade klassis Raido Kunila ja pöörd­atrade klassis Priit Puuorg. Selleks, et suurvõistlusele pääseda, tuli sügisel kohalikel meistrivõistlustel oma klassi võit noppida.

Priit Puuorg alustas künnispordi harrastust juba väga noorelt ning esimesed Eesti meistrivõistlused tegi ta kaasa 2006. aastal. Ütlus „anna aega atra seada” sobib tema iseloomustamiseks hästi, sest pidev harjutamine ja järjepidevus viis ta üle-eelmisel aastal Iirimaale tema esimesele MM-võistlustele, kus ta saavutas väga tugeva 10. koha. Veidi varem, 2015. aastal võttis ta osa ka Šotimaal peetud Euroopa meistrivõistlustest.

Elutähtis logiraamat

Aga miks üldse selline ala, seda enam, et Puuorg tegutseb hoopis kaevetööde valdkonnas? „Olin sellega varem pisut kokku puutunud, aga kui oli aeg eriala valida, tulin Kehtna majandus- ja tehnoloogiakooli puhtalt sellepärast, et siin oli võimalik künnivõistlustega tegeleda,” rääkis Puuorg. Nimelt oli samas koolis õppinud ja kündmisega tegelenud ka tema sugulane, mistõttu ei olnudki tal rohkem põhjusi vaja.

Läbi aastate on ta saanud kõvasti vatti, et end kündmise alal täiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles