Tänavused messinaelad teevad nii põllu- kui metsatööd mugavamaks

Copy
Case traktor. FOTO: Dotnuva Baltic
Case traktor. FOTO: Dotnuva Baltic Foto: Dotnuva Baltic

Tänavugi ei puudu Maamessilt messinaelad ehk põnevamad ja silmapaistvamad eksponaadid. Nende hulgast leiab nii traktoreid kui ka metsamasinaid ning hulgaliselt põllumajandustehnika lisaseadmeid. Et Maamess tähistab tänavu 30 aasta juubelit, on ka messinaelu seekord kena ümmargune arv ehk kümme. Jätkame traditsiooni ka Maa Elus ja anname messinaeltest ülevaate.

Väetiselaotur Kubota DSX-W Geospread

Väetiselaotur. FOTO:
Väetiselaotur. FOTO: Foto: Stokker

Täppisviljeluses kasutatav ja ülitäpse kaalusüsteemiga mudel DSX-W Geospread on Kubota väetiselaoturite üks lipulaevu. Kubota väetiselaoturite laotuskettad on varustatud kaheksa tugeva laotuslabaga, mis tagab eriti ühtlase väljakülvi, RotaFlow’ süsteem vabastab väetist labadele alati kesksest asendist, lõhkumata graanuleid ja tekitamata tolmu ning tänu tasapinnalistele laotusketastele on tuule mõju minimaalne.

Maamessil: VP-30, Stokker AS

Traktor Case IH Quadtrac 580

Case traktor. FOTO:
Case traktor. FOTO: Foto: Dotnuva Baltic

Üks suurimaid traktoreid, mis Eesti põldudel töötab. Ameerikas toodetud Quadtraci neli eraldi juhitavat võnkuvat roomikut kopeerivad pinnareljeefi, mis vähendab survet maapinnale. Võimas mootor koos töökindla astmevaba CVXDrive’i või 16-käigulise PowerDrive’i käigukastiga tagavad tõhususe ja võimsuse. Tähelepanuväärne on ka masina suur, vaikne ja ergonoomiline kabiin. Vaatamata oma suurusele on traktori pöörderaadius ainult 5,7 meetrit.

Maamessil: VP-36,

Dotnuva Baltic AS

Lägalaotur Farmet Strip-Till 8 Syncult

Lägalaotur. FOTO:
Lägalaotur. FOTO: Foto: Agrofort

Ribas-tehnoloogial väga täpselt läga paigutav laotur laia reavahega kultuuridele, nagu mais ja raps. Peamine eelis tavalaoturite ees on kokkuhoid tööajalt, -jõult ja kütuselt. Lisaks väärtusliku vedelsõnniku kokkuhoid, sest laotamine toimub vaid külviridade alla. Tulemuseks suurem saak, sest väetis on paigutatud areneva taimejuurestiku alla. Ribas-tehnoloogia puhul on CO2 emissioon tavaharimisest märksa väiksem.

Maamessil: VP-21, AgroFort OÜ

Konveierlindiga kivikoristi ELHO Scorpio 550 SF

Kivikoristi. FOTO:
Kivikoristi. FOTO: Foto: Tammel

Kivikoristil on konveiersüsteem, mis võimaldab kive otse haagisele laadida. Kivikoristit juhitakse elektrooniliselt, masinat käitab hüdrauliline jõuülekanne. Konveiereid saab ajutiselt peatada, et vältida takistusi või vahetada haagist. Rehapiid koguvad ka seisaku ajal kive, mis seejärel tõstetakse konveierile, kui see uuesti sisse lülitatakse. Sobib suurtele põllupindadele, kus veotraktoril oleks liigne ajaraiskamine ise punkrit tühjendamas käia. Eestis varem esitletud ei ole.

Maamessil: VP-1, A. Tammel AS

Teleskoopekskavaator Gradall XL3300R

Teleskoopekskavaator. FOTO:
Teleskoopekskavaator. FOTO: Foto: Looberg

Teleskoopekskavaator, mis võimaldab kasutada erinevaid lisaseadmeid, nagu giljotiin, kopp, silumisplaat, hüdrovasar, niiduk, haarats jne. Suurim eelis on pikenev ja pööratav poom pikkusega kuni 14 meetrit. Masin sobib hästi töötama kitsastes ja madalates oludes. Messil esitletav masin on raudtee seadistuses, aga on võimalik tellida ka ratastega või roomikutega ning kasutada metsa ning kaeve- ja tõstetöödel.

Maamessil: VP-58,

LooBerg OÜ/Hyvinkään Tieluiska Oy

Mobiilne halumasin Hakki Pilke Falcon 37

Järelveetav halumasin. FOTO:
Järelveetav halumasin. FOTO: Foto: Sike Agri

Hakki Pilke halumasinad Raven, Falcon ja 38Pro on nüüd saadaval mobiilsetena, mis on paigaldatud ratastega telikule. Masinaid saab käitada bensiini- ja elektrimootoriga ning ka traktorilt. Mobiilsed masinad sobivad kodukasutajale ja professionaalsele tootjale. Standardis on puude sisse- ja äraveo konveier koos prahieemaldiga. Masinatel on kiilrihmavaba hüdrauliline juhtimine ja seadmete hooldusvajadus on viidud miinimumini.

Maamessil: VP-116, Sike Agri OÜ

Järelveetav miniekskavaator EXA-750

Järelveetav miniekskavaator. FOTO:
Järelveetav miniekskavaator. FOTO: Foto: VÕidu Invest

Võimas ja mitmekülgne järelveetav ekskavaator, mida saab hõlpsasti ühelt objektilt teisele transportida ATV või sõiduauto haakes. Ekskavaatori vedavad esirattad pakuvad suurepärast manööverdamisvõimet ja haarduvust igasugusel maastikul. Tänu kompaktsele disainile suudab EXA-750 liikuda ja töötada kitsastel aladel, kus suuremad ekskavaatorid ei saa.

Maamessil: VP-516, Võidu Invest OÜ

Traktor New Holland T7.340HD PLM

Uus 7-seeria traktor. FOTO:
Uus 7-seeria traktor. FOTO: Foto: Tatoli

New Holland tuli välja uue võimsama T7HD mudeliga T7.340HD PLM. Nimivõimsusega 340 hj traktoril on muudetud mootori jahutust, mootorit ning transmissiooni. See mudel sobib nii rasketeks põllutöödeks kui ka transporditöödeks. T7.340HD PLM on varustatud uue kabiiniga, mida tutvustati paar aastat tagasi, ning endiselt on tegu turu kõige vaiksema kabiiniga. Lisaks on uus kabiin täis täppisviljeluslahendusi, mis aitavad muuta põllumehe elu tunduvalt lihtsamaks ja efektiivsemaks.

Maamessil: VP-1, Tatoli AS

Multifunktsionaalne kallurhaagis Ferrel 135CD

Ferrel haagis. FOTO:
Ferrel haagis. FOTO: Foto: Ferrel

Ferrel esmaesitleb Maamessil vastupidavat Ferrel 135CD kallurhaagist koos Palms 5.87Z tõstukiga. Tegemist on 13,5-tonnise kandevõimega multifunktsionaalse tööriistaga, mis on abiks nii põllutöödel kui ka ehitus- ja metsatöödel. Vajadusel saab komplektile lisada kastikõrgendused, puistekopa, koormapostid ja heinarulli tugiraami.

Maamessil: VP-39, Ferrel AS

Metsaveohaagis Farma T17

Farma haagis. FOTO:
Farma haagis. FOTO: Foto: Forsmw

Loodud vedama suuri koguseid, tagamaks väljaveo suure tootlikkuse hea läbitavusega, väikese survega maapinnale ja kõrge kliirensiga. Vaatamata suurele koormaalale on haagis paindlik tänu 40kraadisele tiisli pöördenurgale ning haagise veosüsteemile, mida saab tellida Farma standardse Robsoni kui ka rummusisese veoga. Lisaks on haagisele võimalik lisada pööratavad koormalaiendid ja vajadusel lisakoormatoed.

Maamessil: VP-26, Fors MW

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles