Millal on parim aeg kartul mulda panna?

Silvi Lukjanov
Copy
Suuremad kartulikasvatajad lähtuvad põhimõttest, et pigem panna kartul mulda nädal hiljem kui varem, toomingas peaks kindlasti õitsema.
Suuremad kartulikasvatajad lähtuvad põhimõttest, et pigem panna kartul mulda nädal hiljem kui varem, toomingas peaks kindlasti õitsema. Foto: Elmo Riig

Kui suuremad köögiviljakasvatajad valmistuvad aktiivselt algavaks hooajaks, siis väikeaiapidajate seas pole seemnekartuli müük veel õiget hoogu sisse saanud. Ilm on liiga jahe aias toimetamiseks. Raplamaa kartulikasvataja Kalle Hamburg ütles, et seemnekartuli hind jääb samaks, mis oli eelmisel aastal. Lõpliku müügihinna suurus sõltub küll sordist ja kogusest.

Seemet on Hamburgil müümiseks piisavalt. Tänavu kaheksat sorti. „Sortide valikul tuleb lähtuda kuldsest keskteest inimese ja traatusside maitse vahel, sest taimekaitsevahendite tööriistakohver on olematu, bioloogiline harimine komplitseeritud ja mehaanilisel harimisel piirangud,” selgitas ta. Nii on sorte, mis maitsevad hästi inimestele ja samas ka traatussidele, kasvatada keeruline. Et ussitanud kartuliga pole suurt midagi teha, tuleb kasvatada neid sorte, mida ussid vähem tahavad.

Tema kasvatatutest on enam ostetud seemnekartuleid „Lilli” ja „Lea”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles