Maakodu ostjad nõuavad aina rohkem varjatud puuduste eest kompensatsiooni (1)

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Maakodu müües soovitavad eksperdid kui ühest suust kõik lepingusse üksipulgi kirja panna, et kaitsta end edasiste vaidluste eest.
Maakodu müües soovitavad eksperdid kui ühest suust kõik lepingusse üksipulgi kirja panna, et kaitsta end edasiste vaidluste eest. Foto: Shutterstock

"Nii nagu majanduslanguste ajal hakkab kindlustusseltsidele tulema hunnikutes nõudeid kodus katki läinud telefonide kohta, on varjatud puudused samamoodi kohe hea võimalus oma muid kulusid finantseerida,” sõnas Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman. Teema on tõsine, kaebusi aina rohkem ja paljud põhjused väga otsitud.

Ka Uus Maa Rakvere büroo juhatuse liige Margus Punane kinnitas, et kui võrrelda eelmist masuaega praeguse majanduslangusega, siis erinevalt aastatetagusega ei ole hakatud oma kinnisvara müüki paiskama. Sarnasusi võib leida hoopis teise masuaegse trendiga: järjest rohkem soovitakse varjatud puuduste eest saada hüvitist ja sageli tunduvad põhjused väga otsitud.

„Viimasel aastal ja isegi kuudel on hakanud tulema rohkem kaebusi, kus soovitakse ostetud kinnisvara mõne puuduse eest saada kompensatsiooni. Olgu siis ost tehtud kuu või ka kaks-kolm aastat tagasi. See annab küll võimaluse tõmmata paralleele perioodiga 2009–2010. Siis oli ka kaebusi palju,” meenutas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles