Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Värske soolakurgi hooaeg algas importkurgiga

Copy
Kokku väärindab Otto Schneideri juhitud Eesti And aastas umbes 100 tonni kurki.
Kokku väärindab Otto Schneideri juhitud Eesti And aastas umbes 100 tonni kurki. Foto: Tiit Efert

Eesti üks suuremaid kurkide soolajaid ja hapendajaid, Viimsis asuv Eesti And alustas läinud nädalal värske soolakurgi valmistamist, see on jõudnud juba ka kaubandusse.

„Heitlik kevad on olnud, kurgid on hilinenud. Muidu oleme saanud sel ajal juba tükk aega Leedu ja Poola kurki soolata,” rääkis ettevõtte asutaja ja juht Otto Schneider. Eestlasi peab ta soolakurgirahvaks, sest kurki valmistatakse väga palju ka ise kodudes. „Kui on aega ja materjal olemas, siis miks mitte. Poest saad selle lihtsalt kätte,” rääkis Schneider.

Kohalik kurk on parem

Märksõnad

Tagasi üles