Soojema perioodi kõige nõutumad seadmed aiandustehnikat pakkuvates kauplustes on konkurentsitult kõikvõimalikud niidukid. Eriti püüavad aiaomanike tähelepanu akutoitel masinad, kuid tänavuseks müügihitiks võib kujuneda hoopis kaablivaba robotniiduk.

"Kui võtta aluseks müüdud ühikud, ostetakse enim lükatavaid muruniidukeid, kusjuures üha rohkem eelistatakse akutoitel mudeleid, ja robotniidukeid. Aga suurima käibe tegid meil eelmisel aastal hoopis kangidega nullpöörderaadiusega EGO Power+ 56 V akudega töötavad murutraktorid, mille hinnad algavad umbes viiest ja poolest tuhandest eurost. Akutehnoloogia on sedavõrd arenenud, et korraga saab sellise masinaga niita üle hektari pinda ja liikumiskiirus on suurem kui bensiinimootoriga analoogidel," rääkis osaühingu Saemeister müügijuht Liina Virumäe.

Robotniidukitest on tema sõnul kõige ostetumad 1500–3000 ruutmeetri niitmiseks mõeldud masinad hinnaklassis 1500–3000 eurot, bensiinimootoriga traktorite ostetuim hinnaklass on keskeltläbi 1800–2200 eurot. Akuniidukitest eelistatakse pigem kallimaid mudeleid hinnaga üle 800 euro ja bensiinimootoriga pigem soodsamaid, kuni 400 eurot maksvaid masinaid. Elektrijuhtmega niidukeid läheb soodushindadest hoolimata kaubaks üliharva.

Kommentaarid
Copy