Keskkonnaamet lubab ka sel kevadel kormoranimune õlitada

maaelu.postimees.ee
Copy
Kormoranid.
Kormoranid. Foto: Astrid Levkoi-Epner

Keskkonnaamet kinnitas kormoranide kaitse ja ohjamise tegevuskava ning lubab ka sel kevadel kormoranimunade õlitamist ja lindude heidutamist. Tegevuskava peamised eesmärgid on kormoranide praeguse asurkonna kasvu pidurdumine ja arvukuse langus, samuti kormoranide mõju vähendamine kalavarudele.

Keskkonnaameti looduskaitse korraldamise osakonna juhataja Tarvo Roose ütles, et kalavarude kaitseks lubab Keskkonnaamet Eestis soodsas seisundis olevate kormoranide arvukuse piiramiseks valikulist munade õlitamist laidudel, kus on võimalikult väike tõenäosus teisi merelinde häirida.

„Keskkonnaagentuuri andmetel pesitses 2023. aastal Eestis ligikaudu 41 000 kormoranide haudepaari, seda on peaaegu kolm korda rohkem, kui eelmise kaitse ja ohjamiskava koostamise ajal, mis kinnitati 2008. aastal. Laidudel valikulisele munade õlitamisele lisaks, lubab Keskkonnaamet sel kevadel kalade kudeajal kormoranide heidutamist Pärnu jõe alamjooksul, samuti kuni 180 kormorani küttimist Pärnu jõel Tindisaarte juures,“ lausus Roose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles