Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Grilliomanikud peaks kevaditi paari olulist asja meeles pidama

Copy
Liha grillimine.
Liha grillimine. Foto: Sille Annuk

Pärast pikka talvehooaega maitseb esimene õues valmistatud grillroog eriti hästi. Enne seda tuleks oma grill aga üle vaadata. Tihti eksivad grilliomanikud paari pisiasja vastu, mis  lühendavad seadmete eluiga ning võivad põhjustada tuleohtu.

Grillikeskuse spetsialisti Michel Ojaranna sõnul vajavad nii keraamilised-, söe- kui gaasigrillid peale talve seismist põhjalikumat hooldust, mida inimesed saavad ise kodus teha. 

Michel Ojaranna sõnul hoitakse grille tihti talvel kas õues või kuuris ning kevadeks on niiskuse mõjul tekkinud nende sisse hallitus. „Talv tuleb ikka ootamatult ning kui sügisel unustada grilli sisse tuhk, siis kogub see eriti hästi niiskust. Keraamilised grillid nõuavad muidu väga vähe hooldust ja võivadki õues katte all seista, aga ühtlasi on nad õhukindlad, mis loob soodsa keskkonna hallituse tekkeks. Seepärast peaks pikema seismise puhul jälgima, et grilli õhuavad oleks avatud ja keskkond ei oleks umbne,“ lisas Ojarand.

Tagasi üles