Eesti sporthobused teevad ajalugu

, Eesti Sporthobuste Kasvatajate Seltsi tegevjuht
Copy
Veebruaris algas Longines League of Nations Cup 2024, mille esimene osavõistlus toimus Abu Dhabis ja seal osales lausa 4 Eesti sporthobust erinevate riikide meeskondades. Teise teas ka Ace of Hearts.
Veebruaris algas Longines League of Nations Cup 2024, mille esimene osavõistlus toimus Abu Dhabis ja seal osales lausa 4 Eesti sporthobust erinevate riikide meeskondades. Teise teas ka Ace of Hearts. Foto: Erakogu

Seda, et Eestis kasvatatakse kvaliteetseid sporthobuseid teavad nüüdseks juba ilmselt paljud, kellele hobused ja ratsasport vähegi korda lähevad. Üks märk sellest oli kolme eesti sporthobuse osalemine TOKYO 2020 olümpiamängudel. Kuid see ei olnud ühekordne tähelend.

Tänavu veebruaris algas Longines League of Nations Cup 2024 – takistussõidu vanim ja mainekaim meeskondlik võistlussari, mille traditsioonid ulatuvad tagasi aastasse 1909 ja kus osalevad rahvusmeeskonnad üle kogu maailma. Esimene osavõistlus toimus Abu Dhabis ja seal osales lausa neli Eesti sporthobust erinevate riikide meeskondades

Kokku võistles 11 riiki ja 44 hobust 11 erinevast tõuraamatust. Kõige arvukamalt (9) oli KWPN (Holland) kaubamärki kandvaid hobuseid ja aastas sünnib selles tõuraamatus ca 10 000 varssa, järgnesid kuue hobusega Selle Francais Prantsusmaalt (ca 8200 varssa aastas) ja BWP Belgiast (ca 3500 varssa aastas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles