Surve mahepõllundusele sunnib lõpetama

Tiit Efert
Copy
Põlgaste Talu OÜ juht Janek Eerik lõpetas tänavu mahetootmise, tegevust jätkab ta tavapõllumajanduses. Vabariigi aastapäeva paiku korraldas ta Võrumaal Vastseliina ja Luhamaa vahel traktoritega piketi, et väljendada arvamust valitsuse maksuotsustest.
Põlgaste Talu OÜ juht Janek Eerik lõpetas tänavu mahetootmise, tegevust jätkab ta tavapõllumajanduses. Vabariigi aastapäeva paiku korraldas ta Võrumaal Vastseliina ja Luhamaa vahel traktoritega piketi, et väljendada arvamust valitsuse maksuotsustest. Foto: Erakogu

Ridamisi mahetalunikke on viimastel aastatel läinud mahepõllumajanduselt üle tavaviisidele, nähes sellest veel lootust maal elu jätkata.

Võrumaal toimetava Põlgaste Talu OÜ juht Janek Eerik sõnas telefonivestluse ajal, et tal on kiire päev. Ta oli parasjagu soetamas oma põldudele 400 tonni väetist. Kokku on tal maad 900 hektarit, mis on tänavusest kõik tavapõllumajanduse all. Juba läinud aastal viljeles ta tavapõllundust väikesel alal.

„12 aastat olin aktiivne mahepõllumees, tegin koostööd mahepõllumajanduse koostöökoguga, tegime koolitusi, nüüd on sellega kõik,” tõdes Eerik resoluutselt. Ta on äärmiselt nördinud riigijuhtide ja ka põllumajanduse esindusorganisatsioonide peale, sest tema sõnul ei huvita põllumeeste käekäik kedagi ning kõik hoiavad oma soojast kohast kinni. Seetõttu õiget esindusorganisatsiooni, mille põllumehed peaksid olema ise loonud, Eestis ei olegi. Mahepõllumajandust suretatakse tema sõnul järjest valede otsustega välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles