Selgitati välja parim piimatoode, valmistoit ja magustoit

maaelu.postimees.ee
Copy
Hindamiskomisjoni esimees, toiduteadlane Rain Kuldjärv ütles, et sel aastal kandideeris väga palju erinevaid pannkooke.
Hindamiskomisjoni esimees, toiduteadlane Rain Kuldjärv ütles, et sel aastal kandideeris väga palju erinevaid pannkooke. Foto: Eesti toiduliit

Täna selgitati Eesti Parima Toiduaine juubelikonkursil 2024. aasta parimad toiduained piimatoodete, puu- ja köögiviljatoodete, valmistoitude, magustoitude ja muude toodete kategoorias.

Kõige tihedam oli täna hindamisel olnud toodetest konkurents valmistoitude ja magustoitude alal, varasemast tagasihoidlikumalt olid tootjad üles seadnud piimatooteid.

„Tiheda konkurentsisõelaga valmistoidud on tänapäeval väga kvaliteetse koostisega, pigem kodusest menüüst tuntud road, pakkudes maitsvat ja toitvat alternatiivi ise söögivalmistamisele. Tundub, et ka köögiviljade eelistamise soovitused tervisliku toitumise eestkõnelejatelt hakkavad tasapisi tarbijate maitsemeeles väljenduma – näiteks nii lillkapsas kui teised köögiviljad olid valmistoitude koostises populaarsed,“ toob hindamiskomisjoni esimees toiduteadlane Rain Kuldjärv välja. Ta lisab, et sel aastal kandideeris väga palju erinevaid pannkooke, mis on ready-to-go lahendusena ehk mõeldud ka külmalt söömiseks. Ka valmistoodete kategooria võitjaks osutusid just pannkoogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles