Looduskaamera vahendab sotsiaalmeedia staariks saanud kanakullipaari elu (2)

maaelu.postimees.ee
Copy
Kanakull Ruudi tegemisi jälgitakse saatjaga ja nii on teada, et isaslinnu tegevuspiirkond pole olnud lai, enamasti lendab ta pesa ümber viie kilomeetri raadiuses.
Kanakull Ruudi tegemisi jälgitakse saatjaga ja nii on teada, et isaslinnu tegevuspiirkond pole olnud lai, enamasti lendab ta pesa ümber viie kilomeetri raadiuses. Foto: RMK

Looduskaamera vahendusel saab nüüdsest jälgida, kuidas kanakullid Ruudi ja Alla RMK Tartu taimlasse uut pesa rajavad. Nimelt on kullipaar pesa, kus nad kolm aastat järjest elasid ja poegi kasvatasid, hüljanud ning ehitavad uut senisest umbes saja meetri kaugusele.

RMK looduskaitsespetsialist Triin Leetmaa sõnul on kanakull hoolimata sellest, et neid elab ka linnades, siiski pigem metsalind. "Linnamaastikus on neid kuskil 27 paari, Tartu kandis 3-4 paari," ütles Leetmaa. Kogu Eestis on kanakulle 400-600 paari ringis.

Linna meelitab neid hõlpsamini kättesaadav toit – tuvid, hakid, varesed. "Aga linnakullide suremus on suurem, sest nad söövad tuvisid, kes on tihtilugu nakatunud trihhomonoosi ja haigestunud linde süües nakatuvad nad ka ise. Lisaks on linnas tõenäolisem kokku põrgata ehitiste-autodega," rääkis Leetmaa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles