Müsteerium: Kuidas jõudis šaakal Hiiumaale?

maaelu.postimees.ee
Copy
Kuna šaakal on meie jaoks ikkagi veel suhteliselt tundmatu liik, tuleb paljudele silme ette hoopis hüään või mõni muu loom. Tegelikult on tegu ilusa karvaga loomaga, keda sageli aetakse segi rebastega.
Kuna šaakal on meie jaoks ikkagi veel suhteliselt tundmatu liik, tuleb paljudele silme ette hoopis hüään või mõni muu loom. Tegelikult on tegu ilusa karvaga loomaga, keda sageli aetakse segi rebastega. Foto: Keskkonnaagentuur

Juba mitu aastat kahtlustasid kohalikud jahimehed, et šaakal on levinud ka Hiiumaale, kuid kinnitust sellele seni ei olnud. 13. märtsil Harju külast leitud liikluses hukkunud šaakal ands kinnituse - pisut rohkem kui kümne aastaga end Eestis mugavalt sisse seadnud liik on end sisse seadnud ka Hiiumaal.

Hiiumaa Jahimeeste Seltsi tegevjuht Anu Sarapuu sõnas Eest Jahimeeste Seltsi kodulehel, et neil on aastaid olnud kahtlusi, et šaakal on Hiiumaal kohal, kuid ükski neist ei ole leidnud kinnitust. "Nüüd saame siis kindlalt väita, et šaakal on meil kohal, ja ka eksperdid on tema liigi määranud," selgitas Sarapuu.

Kuidas šaakal Hiiumaale sattus, seda hiidlased esialgu öelda ei oska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles