Siberi vanaisa retsept teeb Eesti mehe samaka ainulaadseks

Tiit Efert
Copy
Alari Pindsoo alustas ametlikult tootmist koroonaajal 2020. aastal. „Kui kõik panid uksi kinni, siis mina tegin lahti,” ütles ta.
Alari Pindsoo alustas ametlikult tootmist koroonaajal 2020. aastal. „Kui kõik panid uksi kinni, siis mina tegin lahti,” ütles ta. Foto: Tiit Efert

Alari Pindsoo valmistab Tallinnas kaugel Siberis Krasnojarski krais Ülem-Suetuki külas elava vanaisa käest saadud retsepti järgi kanget alkoholi, mida kutsub Siberi Sammariks.

Teleekraanilt tuntud Kristjan Jõekalda ja Teet Margna käisid „Kahe kange” reisisaadet tehes tema vanaonul ja vanaisal külas. „Vanaisa pakkus neile ka seal oma kraami,” rääkis Pindsoo, kes on sündinud Eestis. „Vanaema tuli koos isaga sealt rongiga läbi suure Venemaa Eestisse. Isa oli siis väike põnn, tema on seal sündinud,” kirjeldas Pindsoo. Ülem-Suetuki küla on üks tuntumaid eestlaste asustatud Siberi külasid.

Samaka valmistamist hakkas Pindsoo katsetama siis, kui leidis isa juurest kuurist vanaisa vana aparaadi. „Esimesed partiid tegime koos, siis hakkasin juurde õppima: internetist videoid vaatama, lugema artikleid ja uute maitsete kallal töötama,” rääkis Pindsoo. Ametlikult alustas ta koroonaajal 2020. aastal. „Kui kõik panid uksi kinni, siis mina tegin lahti,” lisas ta.

Tavaline, ent eriline

Algne retsept oligi traditsiooniline, pärit põlvest põlve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles