Peakokk jagab uskumatuid lugusid, kuidas tasuta toitu välja petetakse (1)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Pärnu restorani Noot eakokk Rudolf Visnapuu nägu lööb hetkega särama, kui kokaametist rääkida saab ja suudab isegi kõigest halvast naeruga üle käia.
Pärnu restorani Noot eakokk Rudolf Visnapuu nägu lööb hetkega särama, kui kokaametist rääkida saab ja suudab isegi kõigest halvast naeruga üle käia. Foto: Urmas Luik

Räägime presidendilt Valgetähe teenetemärgi saanud peakokk Rudolf Visnapuuga ajal, mil tema juhitavas Pärnu Estonia spaahotelli restoranis Noot on viimaseid päevi käsil remont ja ühtlasi uue menüü koostamine. "Tahaks vahel ka midagi erilist või vimkaga teha, kuid Pärnu on selleks liiga väike koht. Siia tuleb inimene, kes tahab puhata ja kõhu täis süüa ega otsi erilist gurmee-elamust," sõnas ta.

Oma igapäevatöös näeb temagi, et praegu vaadatakse palju hinda ja inimestel on väga raske kohaneda ajaga, mil ei saa enam vana elustandardit lubada. See muudab paljud leidlikuks, mis ei pruugi aga alati positiivne olla.

"Tänapäeval juba osatakse nõuda. Kirjutatakse konkreetselt: me ei jäänud sellega rahule ja tahame kompensatsiooniks seda. Kui järgmine kord tuleme, siis soovime tasuta saada. See on Eesti kliendi seas popp praegu," rääkis peakokk. "Või kirjutatakse: "Tere, mina olen blogija ja kirjutan teist arvamuse, mul on nii palju jälgijaid ja tahan majutust, hommiku- ja lõunasööki ning spaad tasuta." Kui saab tasuta, on artikkel okei, aga kui vastata, et vabandust, ma ei tunne teid, on arvustus negatiivne. Seegi komme on väga levinud."

Keegi näiteks ütles, et leidis toidu seest klaasitüki ega tahtnud maksta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles