Väike mullafrees on tõhus abiline kauni murulapi rajamiseks

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: pexels.com

Laitmatut murulappi ei saavuta niisama, vaid selle jaoks on vaja teha tööd. Selles artiklis tutvustame sulle, kuidas erinevad tööriistad nagu väike mullafrees või muruniiduk saavad olla abiks kauni murulapi rajamisel.

Väike mullafrees - hea vahend koju, millega muru õhutada

Muru kasvamiseks on vaja soodsaid tingimusi: piisavas koguses vett, toitaineid ja head keskkonda. Selliste heade kasvutingimuste tagamiseks saame ise palju ära teha. Selleks, et saavutada lopsakas murulapp selleks suveks, tuleb tööde planeerimisega alustada juba kevadel.

Kevadised tööd

Kuigi muru hooldamine algab juba kevadel ei tasu veel niitmisega kiirustada, sest murutaim on pärast pikka talve nõrk ning vajab nii öelda taastumist. Piisab taimejääkide kokku riisumisest ja mõnel juhul ka pinnase õhutamisest, eriti siis, kui murus kasvab suurel hulgal sammalt. Selleks on hea, et kodus oleks olemas väike mullafrees, mis võib olla nii elektriline või manuaalne. Teine hea vahend on skarifaator, mida soovitame juhul, kui murus kasvab eriti suurel hulgal sammalt. Mullafrees kui ka skarifaator aitavad pinnast õhutada, mis on hea muru kasvule ja sambla eemaldamisele.

Suvine muru niitmine

Suvi on kõige aktiivsem aeg, mil tuleb vähemalt kord nädalas leida aega muru eest hooldamiseks. Kui peamiseks tegevuseks on kastmine ja niitmine, siis ei tasu unustada ka õhutamist. Seega leiab väike mullafrees kasutamist pea kogu aktiivse kasvuperioodi, alates kevadest kuni sügiseni välja.

Lisaks pinnase õhutamisele tuleb muru ka regulaarselt niita, kuid sellega ei tohiks minna liiale. Niida muru siis, kui selle pikkus on rohkem kui 3 cm. Liiga lühikene murutaim on nõrk ja ei pruugi jõuliselt kasvada. Kolmas oluline töö, millele tähelepanu pöörata, on kastmine. See on eriti oluline kuival suvel, kui muru kasvamiseks on pinnas väga kuiv ja see hakkab vaikselt kuivama.

Sügistööd

Muru niitmine jätkub nii kaua kui selle kasvamine. Sooja sügise korral tuleb niiduk välja ajada ka septembrikuus. Samuti võib sellel ajal olla ka kasutusel väike mullafrees, et pinnast õhutada ja see valmistada pikaks talveks ette. Samuti soovitame riisuda kokku suurema osa lehtedest ja need kompostida. Üksikud lehed ja muud taimejäägid võivad murule jääda, sest need jõuavad kevadeks ära kõduneda.

Milliseid tööriistasid on vaja muru hooldamiseks?

Selleks, et muru hooldamine oleks võimalikult sujuv, tasub koju osta:

  • korralik reha riisumiseks,
  • aiakäru taimejääkide või mulla vedamiseks,
  • muruniiduk või -traktor,
  • murutrimmer,
  • väike mullafrees,
  • väikesed murukäärid.

Kõik need ja teised vajalikud aiatööriistad ja tehnikaseadmed saad valida välja Kaup24 või Hansaposti valikutest. Mõlemast e-poest leiab hea hinnaga tooteid tuntud kaubamärkidelt nagu Makita, Bosch ja teised. Tutvu kõikide pakkumistega ja telli mugavalt kodust lahkumata!

Copy
Tagasi üles