Eesti metsaomanikud ei välista lätlaste eeskujul tänavatele tulemist

maaelu.postimees.ee
Uuendatud 5. märts 2024, 14:14
Copy
Eesti erametsaomanikud ei välista, et ühel hetkel tuleb ka neil sarnaselt Läti ametivendadega tänavale protestima minna.
Eesti erametsaomanikud ei välista, et ühel hetkel tuleb ka neil sarnaselt Läti ametivendadega tänavale protestima minna. Foto: Arvo Meeks

Läti erametsaomanikud kogunevad 5. märtsil Riias, et protestida laienevate looduskaitseliste piirangute ja ebaõiglaste kompensatsioonide vastu. Eesti Erametsaliidu juhatuse esimehe Ants Eriku sõnul ei välista Eesti metsaomanikud lõunanaabrite eeskuju järgimist.

Läti erametsaomanikud seisavad silmitsi uute looduskaitseliste piirangutega, mis hõlmavad plaanide järgi enam kui 70 tuhandet hektarit erametsa. Õiglasi kompensatsioone piirangute talumise eest metsaomanikele aga ei pakuta. Seetõttu on Läti metsaomanikud otsustanud koos tehnikaga Riias tänavatele tulla. Toetuseks liituvad metsaomanike protestiaktsiooniga ka põllumehed ja metsatööstuste esindajad.

Protestiaktsiooni peakorraldaja Läti erametsaomanike esindusorganisatsiooni juhi Arnis Muiznieksi sõnul tullakse tänavatele liikmete soovil. “Looduskaitse korraldus Lätis ei ole mõistlik ega õiglane. Viimane avalikustatud plaan laiendada kaitsealasid enam kui 70 tuhandel hektaril erametsades oli viimane piisk karikas,” rääkis ta Erametsaliidu pressiteate vahendusel ja rõhutas, et metsaomanikud ei ole looduskaitse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles