Veel üks toidutööstus ja kanala lõpetavad tegevuse (6)

Tiit Efert
Copy
Aastate jooksul hulga päikesemärke teeninud Kehtna lihatööstus paneb pärast jaanipäeva oma uksed kinni.
Aastate jooksul hulga päikesemärke teeninud Kehtna lihatööstus paneb pärast jaanipäeva oma uksed kinni. Foto: Erakogu

Kehtna Lihatööstus suleb peale jaanipäeva uksed

Ei ole kuulujutt, kinnitas Kehtna Mõisa OÜ juhatuse esimees Siim Riisenberg liikvele läinud uudist Kehtna Lihatööstuse sulgemise kohta.

“Lihtsalt ei tasu ära,” põhjendas Riisenberg. Ta lisas, et tegemist pole mingi äkkotsusega, seda on juba pikemat aega kaalutud. Oma osa on nii tööjõu kallinemisels, sisesindhinande tõusul, sealhulgas elekter ja ka tarbijaskonna ostujõu langusel.

“Väob õelda, et müük vähenes, aga omaette teema on kaubanduskettidesse kauba müügile saamisel ka,” rääkis Riisenberg. “Meie müügivõimekus ei ole nii suur, kui suurtel lihatööstustel, kus mitu müügimeest sõidavad pidevalt mööda Eestit ringi.”

Kehtna Lihatööstusel pole seevastu võimalust müügimeest palgata olnud. “Ise oleme tootnud, turundanud jamüünud, aga see ei tasu enam ära,” rääkis Riisenberg. Põhiliselt on oma tooteid müüdudki Raplamaale. Näiteks Rapla Prismas on ettevõttel ka oma toodetega jahekapp. “Keeruline on väljaspoole Raplamaad müüa,” lisas Riisenberg.

Koondamisteadete kohaselt on lihatööstuses viimane tööpäev 28. Juuni. Töö kaotab neli inimest, lisaks kaubikujuht. 30 aprillil läheb kinni ka Kehtna Mõisale kuuluv kanala. “Sama teema,

“Lihtsalt ei tasu ära,” põhjendas Riisenberg ja selgitas, et tegemist pole mingi äkkotsusega, vaid seda on juba pikka aega kaalutud. Oma osa on nii tööjõu kallinemisel, sisendihindade tõusul ja ka tarbijate ostujõu langusel.

“Võib öelda, et müük vähenes, aga omaette teema on kaubanduskettidesse kauba müügile saamisel,” rääkis Riisenberg. “Meie müügivõimekus ei ole nii suur, kui suurtel lihatööstustel, kus mitu müügimeest sõidavad pidevalt mööda Eestit ringi.”

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles