Huvi vana põllumajandustehnika vastu oli üllatavalt suur

Kuido Saarpuu
Copy
Sellist 2007. aasta traktorit müüdi oksjonil alghinnaga 22 500 eurot. JKHK
Sellist 2007. aasta traktorit müüdi oksjonil alghinnaga 22 500 eurot. JKHK Foto: JKHK

Järvamaa Kutsehariduskeskus korraldas eelmise aasta lõpus kooli läbi aegade suurima põllumajandustehnika avaliku enampakkumise. Suur hulk tehnikat vahetaski detsembri keskpaigas omanikku.

Kõike aga maha müüa ei õnnestunud ja nii kestis veebruari keskpaigani uute alghindadega jätkuoksjon. Eriline edu ei saatnud ka seda ning nüüd on plaanis korraldada vara müügiks veel kolmaski oksjon..

Teisel ringil pani kutsehariduskeskus oksjonile näiteks kaaruti, taimekaitsepritsi, sõnnikulaoturi, söödamikseri, aga ka külvikuid ja niidukeid. Kui vanemat tehnikat oli võimalik soetada sadade eurode eest, siis 2008. aasta teleskooplaaduri alghind oli näiteks 7200 ja 2007. aasta traktoril 22 500 eurot (hindadele lisandub käibemaks).

Nagu ikka, pakkumise tulemused otsustab hindamiskomisjon, kes lehe trükkimineku ajaks ei olnud veel jõudnud otsust teha.

Väärt tehnika kestab veel aastaid

Järvamaa Kutsehariduskeskuse taimekasvatuse tootmisjuht Karl Aru täpsustas, et esialgsete oksjonitega läks neil päris hästi. „Üle poole pakutust müüsime maha ja huvi, eriti traktorite-laadurite vastu, oli üle ootuste suur,” hindas ta. „Keegi mütsiga lööma ei tulnud ja alghinnaga tehnikat ei saanud. Eriti suured tänusõnad inimestele, kes tulid kohapeale, vaatasid asjad oma silmaga üle ja tegid õige pakkumise.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles