Lihatööstus hakkab tootmises kasutama tehisintellekti

maaelu.postimees.ee
Copy
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. Foto: Vallo Kruuser

Esimese toiduainetööstuse ettevõttena Eestis hakkab Nõo Lihatööstus koostöös Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudiga testima uudseid tehisintellekti- ja robootikalahendusi, mis aitavad lihatööstusel oma tootmisprotsessi optimeerida ja tõhustada toodete kvaliteedikontrolli.

Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE valis Nõo Lihatööstuse ja Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi koostööprojekti välja oma ideekorjes. Üheskoos selgitatakse välja võimalused, kuidas tehisintellektiga teostada tootmisliinil kvaliteedikontrolli. Demoprojektis osalemine aitab tootmisettevõtetel enne investeerimist katsetada tehisintellekti- ja robootikalahendusi ja seeläbi julgustada edasisi investeeringuid tehnoloogiatesse.

„Toiduainetööstuste jaoks on tootmise digitaliseerimine möödapääsmatu, kui me soovime laieneda välisturgudele, optimeerida oma kulusid ning muuta tootmine efektiivsemaks,“ põhjendas Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova tehisintellekti katsetamist nende ettevõttes. Projekti tulemusi on oodata aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles