Rukklileib võib jõuda samale pulgale šampanjaga

maaelu.postimees.ee
Copy
Rukkileib.
Rukkileib. Foto: Mailiis Ollino

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja teraviljatoimkond on esitanud Regionaal- ja põllumajandusministeeriumile taotluse registreerida nimetus „Eesti rukkileib” Euroopa Liidu kaitstud geograafilise tähisena

Registreerimistaotluse kohaselt on Eesti rukkileib juuretise toel kääritatud taignast valmistatud magushapu leib, mille eripäraks on koostises kasutatav Eestis toodetud rukkijahu ning traditsiooniline valmistamismeetod.

„Pärast nimetuse Eesti rukkileib registreerimist võivad nimetust kasutada vaid need tootjad, kes asuvad Eesti Vabariigi territooriumil ja toodavad taotlusega esitatud spetsifikatsioonile vastavat toodet,“ selgitas Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi toidu müügiedendamise valdkonna nõunik Liis Raska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles