Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

VASTLATOIDUD Nii valmib kõige maitsvam hernesupp

Copy
Vastlatoite aitasid valmistada Paide eakate päevakeskuse inimesed.
Vastlatoite aitasid valmistada Paide eakate päevakeskuse inimesed. Foto: SA Ajakeskus Wittenstein

Täna on vastlapäev. Sel puhul õpetati Paides asuvas Wittensteini Tegevusmuuseumis Kesk-Eestile omaste vastlatoitude valmistamist.

"Põhja-Eestis ei panda hernesupi sisse kruupe. Lõuna-Eestis ei ole supis aga porgandit ja kartulit. Meie Kesk-Eestis valmistasime maitsva supi lisades nii kruupe, porgandit kui kartulit," sõnas töötoa läbiviija Valli Järve.

Teada on ka traditsioon Türi kihelkonnast, mille järgi keedeti vastlapäevaks seajalgu herne- või oasupis. Usuti, et seajalgade söömine teeb sööja järgmisel aastal käbedaks.

Tagasi üles