Eesti Loomaarstide Ühing jätkab Eesti Loomaarstide Kojana

maaelu.postimees.ee
Copy
Madis Leivits.
Madis Leivits. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

10. veebruaril Tartus kogunenud Eesti Loomaarstide Ühingu erakorraline üldkogu kiitis heaks põhikirja muudatused ning jätkab Eesti Loomaarstide Kojana.

Lisaks nime muutmisele, võeti otsusena vastu erialaühingu juhtimisse lisada nõukogu ning lisandus mitmeid põhikirjalisi tegevusi tänapäeva ühiskonnas olulistes valdkondades nagu jätkusuutliku arengu toetamine seotult inimese, keskkonna ja looma tervisega.

Mullu ühinesid loomaarstide esindusorganisatsioonid Eesti Loomaarstide Ühing (ELÜ) ühise katuse alla, seega sai kõiki tegevusluba omavaid veterinaararste ja loomaarstiharidusega Eesti kodanikke ühendavaks erialaorganisatsiooniks ELÜ.

Ühise organisatsiooni jaoks oli vajadus juba ammu, ütles loomaarst Priit Koppel, kes ELÜ juhatuses on olnud 22 aastat, neist 15 aastat tegutsenud ELÜ presidendina. “Meid, loomaarste, on liiga vähe selleks, et kahte organisatsiooni üleval pidada. Nüüd, peale ühinemist, saame teenida paremini ühiskonna vajadusi, olla paremad partnerid riigile, üheskoos kujundada kaalukaid otsuseid ja meie hääl kõlab kaugemale.”

Nüüd toimunud üldkoosolekul otsustasid loomaarstid muuta organisatsiooni nime Eesti Loomaarstide Kojaks ning vastu võtta uuendatud põhikiri. Uus nimi ja põhikirjalised muutused aitavad paremini väljendada organisatsiooni eesmärke ja tegevusi ning tagavad jätkusuutliku toimimise.

 “Kuigi tegemist ei ole juriidilises mõistes kojaga, on veterinaaria eriala, kus valdkonna pädevus ja areng on ennekõike ja ainult loomaarstkonna käes. Seega on loogiline, et me liigume suunaga iseregulatsiooni poole, mis tagab kvaliteetse ja ajakohase veterinaaria ühiskonnale,” sõnas ELÜ president Madis Leivits.

Tema sõnul pole veterinaaria ainult loomade ravimine, vaid on oluline sammas toiduohutuse ja julgeoleku tagamisel ning seeläbi ka inimtervise ja heaolu igapäevaseks toimimiseks hädavajalik.

Eesti Loomaarstide Koja eesmärkideks on Eesti loomaarstide ühendamine, liikmete huvide kaitsmine, veterinaarvaldkonna ja loomaarsti-eetika väärtustamine ning veterinaaria eriala edendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles